Teknoloji
Moderator
CHP'de Özgür Özel’in genel başkan seçildiği 2023’teki kurultayın iptali talebiyle açılan davada ‘mutlak butlan’ kararı çıktı. Mahkeme CHP'nin 38. kurultayını iptal etti. Kemal Kılıçdaroğlu ve parti organlarının görevlerine iadesine karar verildi. CNN Türk'e mutlak butlan kararı ile ilgili açıklamada bulunan CHP'li Mehmet Sevigen "Benim temennim Özel ve Kılıçdaroğlu'nun ortak noktada buluşmasıdır. Yarın Kemal beyden randevu alıp 'Bize ağabeylik yapın' demesi lazım. Türkiye'nin kaderi ile ilgili bu. Türkiye'nin kurumu burası. Bir taraf kazandım bir taraf kaybettim olarak bakmaması lazım. Vatandaş, ülke nasıl karlı çıkar diye bakmamız lazım. Genel Merkez'e gelenler eşkıyalar değil. Kemal bey siyasette Özgür beyin önünü açan isimdir. Bunun için sağduyulu olmak lazım." dedi.
Sevigen ayrıca "Kemal beyin tutumu belli. Kabul etmediği sürece kayyum atanır. Kemal bey diyor ki ben partimi kayyumun eline bırakmam diyor. Kemal bey partiyi arındırmak istiyor. Yolsuzluğa bulaşanlar belli. Bir elin parmakları kadar." ifadelerini kullandı.
CHP'de mutlak butlan depremi! Karar ne anlama geliyor? Kılıçdaroğlu göreve geri dönecek
CHP için mutlak butlan kararı! Özgür Özel yönetimi görevden uzaklaştırıldı